Det var ”stinn brakke” på Norges Kreative Fagskole når Team Jæren hadde årets første samling. På programmet var Janne Smauget fra Garmin som pratet om de forskjellige sykkelcomputere som passet best for vårt bruk. Her var det mange flotte nyheter og mange muligheter som som ble presentert. I tillegg til dette hadde hun en rask gjennomgang på føring av treningsdagbok i Garmin connect  og ikke minst i Strava. Begge disse er gratistjenester og det er muligheter for å dele turer med hverandre og i Strava ligger det også mulighet for å konkurere mot andre syklister.

Etter Janne var det klart for et foredrag med Stein Ørn som er medisinsk ansvarlig på sykkellandslaget, trener for Aleksander Kristoff og  Stavanger Sykkelklubb. Han startet med å ta for seg dopingproblemene som har dukket opp i sykkelsporten både hvordan det er gjort de fysiske farer og dette med å være obs på at det faktisk skjer innenfor turritt miljøet også.
Andre del av foredrag omhandlet hvorfor det er så viktig med skikkelig treninger, både når det gjelder hardkjør og restitusjon. Kroppen må få tid til å restituere seg skikkelig før neste økt. Det verste som er, er å kjøre halvharde lapskaustreninger. Han kom også med et verdifullt tips om å kjøre en skikkelig makstest f.eks hver 14 dag, det kunne være et skikkelig bakkedrag på 4-5 minutter, men uansett hvordan en velger å kjøre den så må det være likt hver gang. Hvis det viser seg at en ikke klarer å gjennomføre denne testen en gang, så kan dette være et tegn på karbohydrat mangel. Hvis du gjentatte ganger trener for hardt og bruker opp lageret uten å restituere, risikerer du å bli overtrent. Det kan ta mange måneder å komme seg oppå igjen.

Stein presenterte et faglig avansert program på en måte som ble spiselig for en lydhør og interessert forsamling. På tampen presenterte Olaf noen gode BB/Garmin tilbud for dem som hadde møtt opp. Så gikk alle lagene hver til sitt og presenterte opplegget for sesongen 2013.

Tusen takk for veldig godt oppmøte og et godt engasjement.

En spesiell takk til Ragnhild som tok ansvar for frukt og kaffe, og til Johan som velvillig stilte skolen sin til disposisjon

 

For Team Jæren Styringsgruppe

–Anders–